Miért fontos a klímaberendezések éves tisztítása,-karbantartása?

Miért fontos a klímaberendezések (legyen szó oldalfali split klímáról, inverteres vagy on-off-os berendezésről, mennyezeti klímáról stb.) éves tisztítása,-karbantartása?

1. Legfontosabb megemlíteni a nem megfelelően tiszta és baktériummentes légkondicionáló okozta megbetegedést, tehát élettani hatását. 
Egy klímaberendezés,működésének köszönhetően ideális környezet, hogy a gombásodás és a baktériumok elszaporodása kialakuljon. A klímák beltéri egységében található hűtőbordákon, kondenzvíztálcában és a ventillátor motor hajtotta mókuskereken is egyaránt találkozhatunk ezzel a problémával. Ezek a nem kívánt kórokozók, baktériumok nem csak, hogy egészségünkre károsak, emellett roppant kellemetlen szagot árasztanak, szinte a légkondi beindítását követő első 30 másodpercben. Ahogy a klíma forgatja a levegőt, úgy terjed a térben a nem kívánt baktériumok, melyek súlyos allergiás tüneteket okozhatnak, köhögési ingert válthatnak ki. 
Ennek érdekében érdemes a klímaberendezéseket szakemberrel legalább egyszer, a nyári szezon előtt fertőtlenítettni.

2. Amellett, hogy fontos a légkondi fertőzés és baktériumoktól mentes üzemeltetése, a kültéri egység tisztítása, a hűtőközeg (gáz) mennyiség megléte, a csőszigetelések megfelelő állapotának biztosítása sem elhanyagolható. Ezen elemek nem megfelelő ellenőrzése és korrigálása a készülék hatásfokát jelentősen csökkentik. 
Mint láthatjuk, a klímakarbantartás meglehetősen összetett feladat, ezért bízza szakemberre, ellenőriztesse klímaberenezését,-berendezéseit évente, hogy készüléke biztonságosan és hatékonyan működhessen hosszú-hosszú éveken keresztül. 

Klímatisztítás