Érdemes szakemberre bízni a klíma tisztítását?

Sokszor halljuk, hogy a klíma karbantartás nem egy ördöngős feladat, bárki meg tudja csinálni. Az áruház láncok polcai tele vannak különböző gyártók tisztító szereivel. 

Kezdjük az elején. A boltban kapható sprayek általában csak felületi tisztításra és esetleg frissítésre alkalmasak, a jó illatot is optimális esetben 1-2 napig tudja fenn tartani. 
Azért, mert jó esetben pár napig nem érzünk kellemetlen szagokat, attól még a klíma ugyanolyan koszos marad, mint ha mi sem történt volna, ezért a válaszom, a légkondi tisztításhoz mindenképpen keressen fel egy tapasztalt, munkájában jártas szakembert. 
A klímaszerelők speciális szerszámokat és tisztító vegyszereket alkalmaznak. Ezeket a fertőtlenítő folyadékokat jó esetben kizárólag klímás igazolvánnyal rendelkező, képesített személyek és vállakozások tudják megvásárolni. 
Ezek a vegyszerek képesek hatékonyan eltávolítani a penészt, gombát és különböző spórákat a berendezésből, persze, ha megfelelő kezekben van. 

Egy minden szinten kielégítő karbantartás során a kollégák szétszerelik a beltéri egységet, csavarokat , műanyag elemeket távolítanak el, vízsugárral és permetezővel dolgoznak közel a beltéri egység elektromos részeinél, úgy mint a vezérlőpanel vagy a ventillátor motor. 
Vajon megéri spórolni 20-25 ezer Ft-ot éves szinten, ha ekkora a kockázat? Szerintem nem.
A beltéri és kültéri egység teljeskörű tisztítását követően az eszközt tesztelés alá vetjük, így ha a munkafolyamat során valami sérülés történt a berendezésen, úgy nem Önmagát kell hibázatni. Mi vállaljuk érte a felelősséget, amennyiben a karbantartás-tisztítás során felmerült olyan probléma/hiba vagy sérülés, mely előtte nem volt tapasztalható.